Svijet

Rusi objavili snimak: “Ovo je žena koja je ubila Duginovu kćer”

Ruska sigurnosna služba FSB u ponedjeljak je optužila ukrajinske tajne službe da stoje iza eksplozije u kojoj je poginula Darja Dugina, kći ruskog filozofa i kremaljskog ideologa Aleksandra Dugina, prenose ruske novinske agencije.

Natalija Vovk - SC

Darja Dugina ubijena je tako što je eksplozivna naprava raznijela njeno vozilo Toyotu Land Cruiser. Rusko ministarstvo vanjskih poslova nagađa da iza napada stoji Ukrajina. Naime, vjeruje se kako je prava meta bio sam Dugin, filozof s velikim utjecajem na Kremlj koji je još 2008. najavljivao potencijalnu invaziju na Ukrajinu. Ukrajina je odbacila da stoji iza eksplozije.

FSB objavio snimku

FSB je objavio da iza ubojstva stoji Ukrajinka Natalija Vovk, rođena 1979. Objavili su i snimku za koju tvrde da prikazuje Nataliju Vovk kako prelazi rusku granicu, ulazi u zgradu u kojoj je živjela Darja Dugina te odlazi u Estoniju.

Ruska služba tvrdi da su ta žena i njezina kći stigle u Rusiju u srpnju pa mjesecima pripremale napad. Unajmile su stan u istom stambenom kompleksu gdje živi i Dugina te su istraživale njezin način života, stoji u priopćenju FSB-a.

Napadačica je u subotu navečer prisustvovala događanju u okolici Moskve na kojem su sudjelovale Dugina i njezin otac, prije no što je izvela “kontroliranu eksploziju” automobila i pobjegla u Estoniju.

Tvrde da je u Rusiju ušla Mini Cooperom s registarskim oznakama Narodne Republike Donjeck, a potom ih je zamijenila za kazahstanske. Pri povratku u Ukrajinu stavila je, tvrde, ukrajinske tablice. Tvrde da se sad nalazi u Estoniji.

“Plamen ju je potpuno progutao. Izgubila je kontrolu nad vozilom”

Duginin prijatelj rekao je za TASS kako vjeruje da je otac bio prava meta eksplozije ili su možda oboje bili mete s obzirom na to da je automobil pripadao Aleksandru.

“To je auto njenog oca. Daša (Darja) vozi drugi auto, ali je danas vozila njegov. Aleksandar je išao odvojeno”, rekao je Andrej Krasnov za TASS. prneosi “Novi“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh