Svijet

Bivši premijer Pakistana optužen za terorizam

Pakistanska policija optužila je bivšeg pakistanskog premijera Imrana Kana za terorizam, javlja BBC.

Imran Khan - bhrt

Kan je optužen nakon javnog govora u kojem je naveo da su vlasti mučile njegovog bliskog saradnika Šahbaza Gila, koji je ranije priveden pod optužbom za pobunu.

U subotu je Kan govorio protiv šefa policije Islamabada i sudije, zbog pritvora i navodnog maltretiranja njegovog partijskog kolege.

“Trebalo bi i da se pripremite jer ćemo preduzeti mjere protiv vas”, rekao je Kan.

On je optužen za kršenje zakona protiv terorizma, jer je u govoru navodno prijetio državnim zvaničnicima.

Stotine pristalica bivšeg premijera okupile su se ispred njegove kuće u Islamabadu poslije objavljivanja vesti o optužbi protiv njega.

Policija koja je bila prisutna na licu mjesta, navela je da nije došla da uhapsi bivšeg lidera, već da održava red i mir.

Bivši pakistanski premijer smijenjen je početkom aprila izglasavanjem nepovjerenja u parlamentu. Kan je od tada oštar kritičar aktuelne vlasti, piše srna.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh