Svijet

Američki bombarder će u ponedjeljak letjeti nad Jugoistočnom Evropom

Događaj zavisi i od vremenskih uvjeta ili zadataka američkog vazduhoplovstva

americki bombarder - US Army

Od američkih zračnih snaga stiže informacija kako će njihova dva strateška bombardera U.S. Air Force B-52, stacionirana u bazi Ferford (Fairford) u Ujedinjenom Kraljevstvu, nadlijetati područje Jugoistočne Evrope iduće sedmice, a na tom se spisku našle Hrvatska, Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Albanija.

Kako se navodi, cilj je pokazati stalnu predanost Sjedinjenih Američkih Država bezbjednosti NATO saveznika i partnera u Jugoistočnoj Evropi. Takođe, bit će to prilika za fotografisanje i snimanje preleta američkih aviona, piše Dubrovački vjesnik.

Događaj je najavljen za 22. avgust, pa će avioni koje nazivaju i “letećim tvrđavama” letjeti nad zgradom Vlade Sjeverne Makedonije u Skoplju, Skenderbegovim trgom u Tirani, crnogorskom obalom i nad dubrovačkim Lovrjencem. prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh