Svijet

Državljanin Sjeverne Makedonije spašen na Halkidikiju, za još dvije osobe se traga

Navodi se da su ih, nakon što su sve troje ušli u more, vjerovatno povukle struje i talasi zbog nevremena

Jedan državljanin Sjeverne Makedonije je spašen, a za dvije osobe se traga u moru kod Posidija na prvom kraku Halkidikija, javila je agencija MIA.

Navodi se da su ih, nakon što su sve troje ušli u more, vjerovatno povukle struje i talasi zbog nevremena, kao i da nema zvanične potvrde da li su i dvije nestale osobe državljani Sjeverne Makedonije.

Obalska služba Grčke je potvrdila da je spašena osoba iz Sjeverne Makedonije, da je mladić star 25 godina i da je dobrog zdravlja, dok je u toku spasilačka akcija pronalaska dvije nestale osobe čiji identitet i nacionalnost nisu poznati.

Spasilačka akcija se odvija po jakom vjetru od pet do šest bofora, a učestvuju brod obalske straže, jedan ribarski čamac i helikopter grčkog vazduhoplovstva,piše Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh