Svijet

Oglasila se majka naoružanog napadača iz Teksasa: Reći ću vam kakva je osoba bio moj sin

Majka naoružanog napadača Salvadora Ramosa (18) koji je ubio 19 djece i dvoje nastavnika u Teksasu tvrdi da on “nije bio nasilna osoba”, te da je bila “iznenađena” kada je otvorio vatru u osnovnoj školi.

ubica - AFP

Ona je priznala da je njen sin bio usamljenik koji je sve “držao za sebe”, ali i da nije imao mnogo prijatelja.

– Nije tačno da smo imali toksičnu vezu. Molim se za te porodice. Molim se za svu tu nevinu djecu, jesam. Oni (djeca) nisu imali udjela u ovome – kazala je njegova majka.

Ona je navela da je posljednji put s njim razgovarala prošlog ponedeljka, na njegov rođendan.

– Imala sam čestitku i plišanu životinju Snupija da mu dam – kazala je ona i dodala:

Podsjetimo, Salvadora Ramosa (18) ubio je agent granične patrole koji je utrčao u školu sa timom za taktičku podršku dok je bio zabarikadiran unutra, i razmijenjivao pucnjavu sa drugim policajcima Teksasa.

Guverner Greg Abot rekao je da je napadač Salvador Ramos – u panciru, opremljen pištoljem i vjerovatno puškom – pucao u svoju baku prije nego što je ušao u školu i otvorio vatru na djecu i nastavnike, prenosi “Dejli mejl”.

Baka je avionom prebačena u bolnicu i nije poznato njeno stanje.

Ramos, koji je rođen u Sjevernoj Dakoti, ali je živeo u Uvaldeu, bio je učenik srednje škole Uvalde. Jedan od njegovih prijatelja u srednjoj školi rekao je da su ga ostali đaci zadirkivali zbog njegove odjeće i finansijske situacije njegove porodice.

Radio je u “Vendiju”, gdje ga je osoblje pamtilo kao tihog.

Ramosove žrtve su dječica stara između 7 i 11 godina. U utorak uveče njihova imena počeli su da potvrđuju članovi porodice. prenosi “Novi“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh