Svijet

OGROMNA TRAGEDIJA: POGINULO 11 TEK ROĐENIH BEBA U POŽARU U SENEGALU

U požaru na odjelu neonatologije u bolnici u gradu Tivaouane poginulo je 11 beba.

požar u bolnici - hayat

To je potvrdio predsjednik Senegala Macky Sall.

On je obavijestio javnost da je požar izbio jučer na odjelu neonatologije u bolnici u gradu Tivaouane koji se nalazi 120 kilometara od glavnog grada Dakara, piše Reuters.

Upravo sam s bolom i zaprepaštenjem saznao da je 11 novorođenčadi poginulo u požaru koji se dogodio na odjelu za neonatologiju bolnice – napisao je Sall na Twitteru. Majkama djece i njihovim porodicama je izrazio saučešće.

Senegalski ministar zdravlja Abdoulaye Diouf Sarr rekao je na privatnoj senegalskoj televiziji TFM da je prema preliminarnoj istrazi do požara došlo nakon kratkog spoja. prenosi hayat

Sarr, koji je u Ženevi na Svjetskoj zdravstvenoj skupštini, rekao je da će prekinuti putovanje i odmah se vratiti u Senegal.

Daily Mail navodi da su tri bebe spašene.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh