Svijet

NATO hitno odgovorio Erdoganu

Generalni sekretar Sjevernoatlantskog saveza (NATO) Jens Stoltenberg izjavio je da je Turska cijenjen saveznik te alijanse i da je neophodno riješiti sve njene zabrinutosti.

Stoltenberg je večeras ima telefonski razgovor sa ministrom vanjskih poslova Turkiye Mevlutom Cavusogluom.

Čelnik NATO-a Stoltnberg je na društvenim mrežama saopćio da su tema razgovora bili zahtjevi Švedske i Finske za prijem u NATO.

“Turska je cijenjen saveznik i neophodno je riješiti sve njene zabrinutosti”, naveo je Stoltenberg.

Prvi čovjek NATO-a je također naveo da je ovo historijski period u kojem je neophodno ostati zajedno.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izjavio je u ponedjeljak da neće odobriti da Švedska i Finska dobiju članstvo u NATO-u, javila je državna novinska agencija Anadolu.

Švedsko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je u ponedjeljak da će visoki predstavnici Helsinkija i Stockholma otputovati “uskoro” u Tursku kako bi razgovarali o prigovorima Ankare na njihovo članstvo u NATO-u. prenosi radiosarajevo


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh