Svijet

Putin obećava “munjevitu” reakciju na svako strano uplitanje u Ukrajinu

Ruski predsjednik Vladimir Putin upozorio je da će svaka zemlja koja se umiješa u rat u Ukrajini naići na “munjevitu” reakciju Moskve, navodi CNN.

Vladimir Putin - Ft.com

“Ako neko namjerava da interveniše u aktuelnim događajima (u Ukrajini) izvana i stvara neprihvatljive strateške prijetnje za nas, onda treba da zna da će naš odgovor na te napade biti brz i munjevit”, rekao je Putin tokom obraćanja poslanicima u Sankt Peterburgu.

“Imamo sve alate za to — one kojima se niko ne bi trebao hvaliti. I nećemo se hvaliti. Koristit ćemo ih ako bude potrebno. I želim da svi ovo znaju”, dodao je.

Putin nije iznio detalje o kakvim “alatima” je riječ.

“Sve odluke su donijete u tom pogledu”, rekao je Putin poslanicima, obećavajući da će postići “sve ciljeve” ruske “specijalne operacije” u Ukrajini, piše N1.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh