Svijet

Ukrajina: Ruske snage krše Putinovu zapovijed

Ukrajinsko ministarstvo obrane priopćilo je danas da je ukrajinska vojska odbila napade ruske vojske na istoku zemlje, prenosi Reuters.

Ukrajina - AFP

Glasnogovornik ministarstva obrane Oleksandr Motuzjanik kazao je da su ruske snage pokušale probiti obranu više gradova – Rubižne, Popasna, Sjeverodoneck, Marinka i Avdivka – te da pokušavaju napredovati iz Izjuma prema Barvinkoveu i Slovjansku.

“Napadaju čeličanu Azovstal, krše Putinovu zapovijed”
Ruske snage također nastavljaju napade na ogromnu mariupoljsku čeličanu Azovstal, u kojoj su svoje položaje utvrdili ukrajinski borci, kazao je savjetnik ukrajinskog predsjednika Oleksij Arestovič.

“Neprijatelj nastavlja napadati naše položaje u području tvornice Azovstal. On koristi zrakoplove, topništvo, puca iz tenkova i pokušava napredovati s jurišnim skupinama, kršeći zapovijed vlastitog vrhovnog zapovjednika”, kazao je Arestovič u videoobraćanju.

Rusija: Ne vidimo smisla u primirju
Prvi zamjenik stalnog predstavnika Rusije pri Ujedinjenim narodima u ponedjeljak je rekao da Moskva ne vidi smisao u uspostavljanju primirja u Ukrajini u ovoj fazi rata jer se boji da bi Kijev to mogao iskoristiti za organiziranje “provokacija”, izvijestila je RIA.

Dmitrij Poljanskij tvrdi i da Rusija nije pogodila stambena područja u lučkom gradu Odesi.

Ukrajinska protuzračna obrana u subotu je objavila da su dva projektila pogodila vojno postrojenje i dvije stambene zgrade u Odesi. prneosi “Novi


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh