Svijet

Zelenski: Zlo neće uništiti Ukrajinu

Njegov savjetnik Mihajlo Podoljak objavio je da ruske snage i dalje bez prestanka granatiraju Mariupolj

Predsjednik Ukrajine Volodomir Zelenski (Zelensky) poručio je povodom pravoslavnog Ukrsa kako nikakvo zlo neće uništiti Ukrajinu, te se pomolio da Bog djeci vrati sreću, a ožalošćenim majkama donese utjehu.

U videoporuci snimljenoj u jednoj od najpoznatijih ukrajinskih znamenitosti, hiljadu godina staroj katedrali Svete Sofije u Kijevu, Zelenski je rekao da će Ukrajina pobijediti tamu koju joj je donio rat.

– Danas i dalje vjerujemo u novu pobjedu Ukrajine i uvjereni smo da nas horda zla neće uništiti – rekao je ukrajinski predsjednik, a prenosi Reuters.

Njegov savjetnik Mihajlo Podoljak objavio je da ruske snage i dalje bez prestanka granatiraju Mariupolj pa je pozvao Moskvu da pristane na “istinsko uskršnje primirje”.

– Rusija bez prestanka napada Azovstal u Mariupolju. Mjesto gdje su naši civili i vojska bombardirano je iz zraka i artiljerijom – napisao je Podoljak na Twitteru.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh