Svijet

Rusija: Oslobodili smo luku u Mariupolju od Azova, preostale snage ne mogu pobjeći

RUSKA vojska objavila je danas da je preuzela potpunu kontrolu nad većim dijelom uništene luke u Mariupolju, “oslobodivši” je od paravojne pukovnije Azov.

Igor Konašenkov - Nezavisne.com

Glasnogovornik ruskog ministarstva obrane Igor Konašenkov rekao je da su preostale ukrajinske snage u gradu “blokirane i ne mogu pobjeći iz okruženja”. No, nijedan službeni ukrajinski izvor nije potvrdio te tvrdnje.

Amerikanci procjenjuju da će Mariupolj pasti sljedećeg tjedna

Grad Mariupolj je tjednima pod opsadom, a preostali stanovnici bez vode su, hrane i struje. Američki Institut za proučavanje rata (ISW) objavio je da će ruske snage “vjerojatno” zauzeti grad sljedeći tjedan.

Mariupolj je od strateškog značaja za Moskvu jer Rusija nastoji uspostaviti kopneni most između regije Donbas i okupiranog poluotoka Krima.

Moskovske snage usredotočuju svoje napade na istok i jug Ukrajine, a analitičari predviđaju veliku novu ofenzivu u regiji u bliskoj budućnosti. U međuvremenu su na sjeveru Ukrajine u tijeku napori da se očiste velike količine neeksplodiranih mina koje su za sobom ostavile ruske snage u povlačenju.

Razminiranje je u tijeku jer su deseci tisuća neeksplodiranih granata i mina ostavljeni u regiji, izjavio je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij. prneosi Novi


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh