Svijet

“Ruski vojnici razočarani ratom, nisu bili pravilno obaviješteni”

Visoki američki obrambeni dužnosnik izjavio je da su i dalje prisutni “značajni problemi s moralom” među redovima ruske vojske.

Rusija - Novi

Dužnosnik je rekao da SAD ima dokaze koji pokazuju da su ruske trupe “razočarane ovim ratom, da nisu bile pravilno obaviještene, da nisu bile pravilno obučene, da nisu bile spremne, ne samo fizički, već da nisu bile spremne psihički za ono što se od njih očekivalo”.

SAD također ima naznake da su ruski časnici “frustrirani učinkom svojih vojnika i učinkom svojih kolega”, rekao je dužnosnik.

Doda je da “gotovo polovicu” napadačkih ruskih snaga čine “ročnici koji ne prolaze puno obuke”, prenosi CNN.

“Dakle, još uvijek postoje problemi s moralom i kohezijom, čak i sad dok se pokušavaju pregrupirati, podebljati zalihe i usredotočiti se na koncentriranije geografsko područje”, rekao je dužnosnik. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh