Svijet

Zelenski objavio fotografiju Putinovog najbližeg saveznika uhapšenog u Ukrajini

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski objavio je danas na svom kanalu na Telegramu da su ukrajinski organi za provođenje zakona uhvatili oligarha Viktora Medvedčuka, Putinovog najbližeg saveznika u Ukrajini.

Viktor Medvedčuk - screenshot

Na svom službenom profilu, Zelenski je objavio sliku Medvedčuka u lisicama i to odjeven u maskirnu opremu.

Naša služba sigurnosti (SBU) izvela je specijalnu operaciju. Svaka čast! Slava Ukrajini! – napisao je Zelenski.

Medvedčuk je inače vođa Platforme za život, najveće opozicione stranke u Ukrajini. U martu ove godine ta stranka bila je jedna među nekoliko njih koje je Zelenski suspendirao zbog povezanosti s Rusijom.

Upravo se Medvedčuk spominjao kao jedan od Putinovih favorita za preuzimanje vlasti u Kijevu u slučaju da je Rusija uspjela zauzeti grad.

Ukrajinske vlasti stavile su Medvedčuka u kućni pritvor, ali on je pobjegao tri dana nakon što je Rusija napala Ukrajinu 24. februara. Do današnje objave nije se znalo gdje se nalazi, piše Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh