Svijet

Ruske snage uništile sve medicinske ustanove i bolnice u Lugansku

Vođa je objavio nekoliko slika oštećene bolnice Rubizhne, medicinske ustanove koja je bila nova i puna opremom visoke tehnologije

bolnica Lugansk - Facebook

Ruske snage su uništile sve medicinske ustanove i bolnice u regiji Luganska, na istoku Ukrajine, izjavio je danas šef državne administracije Luganski.

– Od početka rata punih razmjera između Rusije i Ukrajine, svaka medicinska ustanova u našoj regiji je granatirana – napisao je Sergej Gaidai na Facebooku.

U istoj objavi, vođa je objavio nekoliko slika oštećene bolnice Rubižnje (Rubizhne), medicinske ustanove koja je bila nova i puna opremom visoke tehnologije.

Gaida je glavnog doktora te bolnice optužio za izdaju nakon što se složio sa izjavom Rusije da ukrajinske snage stoje iza uništavanja tog objekta. prneosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh