Svijet

Ko su samozatajne kćeri Vladimira Putina koje krije kao zmija noge? Jedna od njih srčano podržava tatu u krvavoj invaziji

Vladimir Putin rijetko govori o svojim kćerima, najstarija ga je čak podržala u invaziji na Ukrajinu

Vladimir Putin - Profimedia

Ruski predsjednik Vladimir Putin (69) gotovo nikad u javnosti nije govorio o svojim kćerima, a kada je i govorio, većinom je to bilo šturo i ne pretjerano informativno.

‘Tečno govore tri jezika’
Jedna od tih rijetkih prilika kada je Putin govorio o svojim kćerima bila je 2015., tijekom jedne od svojih maratonskih konferencija za novinare. Ruski predsjednik otkrio je da njegove kćeri žive u Rusiji gdje su i studirale te da je ponosan na njih. “Tečno govore tri strana jezika. Nikada ni s kim ne razgovaram o svojoj obitelji”, rekao je Putin, piše BBC.

“Svaka osoba ima pravo na svoju sudbinu, živi svoj život i čini ga dostojanstveno”, dodao je. Putin tada nije htio otkriti identitet svoje djece, ali su zato drugi imenovali njegove kćeri. Zbog pokretanja rata u Ukrajini, posljednji krug američkih sankcija usmjeren je na Mariju Vorontsovu (36) i Katerinu Tikhonovu (35.

“Vjerujemo da je mnoga Putinova imovina skrivena kod članova obitelji i zato ih ciljamo”, rekao je jedan američki dužnosnik. Iako je malo toga službeno potvrđeno o obiteljskom životu predsjednika Putina, dokumenti, medijski izvještaji i povremeno javno priopćenje dovoljni su da daju portret njegovih kćeri.

Najstarija kći je znanstvenica i podržala je oca u invaziji na Ukrajinu
Maria i Katerina kćeri su predsjednika Putina i njegove bivše supruge Ljudmile. Par se vjenčao 1983., dok je ona radila kao stjuardesa, a on kao KGB-ov časnik. Njihov brak trajao je 30 godina, uključujući Putinov brz uspon na vrh ruskog političkog sustava.

Razveli su se 2013. Putin je rekao da je to bila zajednička odluka, navodno su se jedva viđali. Ljudimila je jednom prilikom izjavila da je Putin “potpuno utopljen u posao.”

Njihova starija kći, Maria Vorontsova, rođena je 1985. godine. Studirala je biologiju na Sveučilištu u Sankt Peterburgu i medicinu na Moskovskom državnom sveučilištu. Vorontsova je sada akademik, specijalizirana za endokrini sustav. Napisala je knjigu o patuljastom rastu djece, a navedena je kao istraživačica u Endokrinološkom istraživačkom centru u Moskvi.

Maria Vorontsova – Profimedia

Ona je i poslovna žena. BBC Russia identificirao ju je kao suvlasnicu tvrtke koja planira izgraditi ogroman medicinski centar. Vorontsova je bila udana za nizozemskog poduzetnika Jorrita Joosta Faassena, koji je nekoć radio u ruskom državnom energetskom divu Gazpromu, a par se nedavno razveo.

Ljudi koji su s njom razgovarali nakon invazije na Ukrajinu kažu da ona podržava svog oca.

Mlađa kći je plesačica
U usporedbi sa svojom sestrom, Katerina Tikhonova je mnogo više pred očima javnosti, ne samo zbog svog talenta kao rock ‘n’ roll plesačice. Ona i njezin partner zauzeli su peto mjesto na međunarodnom događaju 2013. Iste godine udala se za Kirila Shamalova, sina dugogodišnjeg prijatelja predsjednika Putina.

Njihovo vjenčanje održano je u ekskluzivnom skijalištu u blizini Sankt Peterburga. Tamošnji radnici rekli su da je par stigao na saonicama koje su vukla tri bijela konja.

Kirila Shamalova su Sjedinjene Američke Države sankcionirale 2018. zbog njegove uloge u ruskom energetskom sektoru. Američko ministarstvo financija priopćilo je da se “njegovo bogatstvo drastično poboljšalo nakon braka”. Par se tada razišao.

Nakon invazije na Ukrajinu, dvojica ruskih aktivista uhićena su jer su zauzela luksuznu vilu u Biarritzu za koju se tvrdi da je u Shamalovu vlasništvu. Tikhonova je sada u akademskoj i poslovnoj zajednici. Nakratko se pojavila u ruskim državnim medijima 2018. kako bi govorila o neurotehnologiji, a također i na poslovnom forumu 2021. Ni u jednom slučaju nije spomenuta njezina veza s predsjednikom.

U Rusiji se navodno govori o tome da nijedna žena ne provodi puno vremena s predsjednikom Putinom. Putin ima i unuke. Spomenuo ih je 2017., ali nije rekao koliko ih ima niti koja ih je od njegovih kćeri rodila.

“Što se tiče moje unučadi, jedan je već u vrtiću. Molim vas da shvatite, ne želim da odrastaju kao nekakvi prinčevi. Želim da odrastaju kao normalni ljudi”, rekao je. prneosi “Net“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh