Svijet

Johnson: Scene iz Buče ne ‘izgledaju daleko od genocida’

Prizor vezanih tijela ubijenih iz neposredne blizine na ulicama ukrajinskog grada Buče ne “izgleda daleko od genocida”, rekao je u srijedu britanski premijer Boris Johnson.

Boris Johnson - Standard.co.uk

Ubistva u Buči, izvan Kijeva, izazvala su globalno negodovanje i obećanja daljnjih sankcija Rusiji sa Zapada, prenosi Reuters.

– Kada pogledate što se događa u Buchi, otkrića koja vidimo iz onoga što je Vladimir Putin učinio u Ukrajini, što mi ne izgleda daleko od genocida, nije čudo da ljudi reaguju ovako kako reaguju – rekao je novinarima.

Britanski premijer Johnson izjavio je kako ne sumnja da će međunarodna zajednica, i Britanija koja je u prvom redu, ponovo krenuti u korak da uvede više sankcija i više kazni režimu Vladimira Putina.

Britanski ministar zdravstva Sajid Javid rekao je ranije u srijedu da svijet mora djelovati kako bi zaustavio masovna ubistva u Ukrajini, uspoređujući izvještaje o ubistvima civila od strane ruskih vojnika s genocidom u BiH 1995. godine, piše Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh