Svijet

Kremlj: Moguć susret Putina i Zelenskog

Ruski predsjednik Vladimir Putin mogao bi da se sastane s ukrajinskim predsjednikom Vladimirom Zelenskim samo kada bude dogovoren pisani sporazum između dvije zemlje, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Dmitrij Peskov - Bgnews.me

– Putin nikada nije odbijao mogući susret sa Zelenskim. Nikada to nije odbijao i, hipotetički, sličan susret je moguć. Da bi se sličan sastanak održao neophodno je da dvije delegacije pripreme određen dokument. Ne niz ideja, već konkretan, pisan dokument. Nakon toga će doći vrijeme za sličan sastanak – naglasio je Peskov.

Podsjeća da Ukrajina u prošlosti nije ispunjavala svoje obaveze prema potpisanim sporazumima i da će, ako se to ponovi, reagovati u skladu sa situacijom, prenosi ruska novinska agencija TASS.

Turska je nedavno najavila planove o organizaciji sličnog susreta između Putina i Zelenskog. Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan rekao je 1. aprila da organizacija sličnog sastanka ostaje prioritet za Ankaru, prenose Vijesti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh