Svijet

TURKOVIĆ ZA TRT: NAJBOLJI NAČIN DA SE SAČUVAJU MIR I STABILNOST U BIH JESTE DA SE ODOBRI KANDIDATSKI STATUS ZA ČLANSTVO U EU

Najbolji, najsigurniji i najjeftiniji način da se sačuvaju mir i stabilnost u BiH i na Balkanu jeste da se odobri BiH kandidatski status za članstvo u Evropskoj uniji i da zeleno svjetlo za buduće članstvo u NATO, izjavila je Bisera Turković, zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova BiH u intevjuu za „TRT World“.

Bisera Turković - Twitter

Između ostalog, ona je upozorila da zaključci Narodne skupštine RS o oduzimanju državnih nadležnosti još nisu povučeni te da je pokušaj njihovog provođenja, najavljen za manje od tri mjeseca, otvorena prijetnja suverenitetu i nezavisnosti BiH.

Kandidatski status bio bi signal običnim ljudima da je njihova budućnost u EU. Blokiranje ispunjavanja uvjeta za EU je način kojim se želi pokazati da BiH nije održiva zemlja – navela je, između ostalog, ministrica Turković. prneosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh