Svijet

Tramp tužio Hilari Klinton: Povezivala ga s Rusijom

Tužba uključuje niz pritužbi koje je republikanac Tramp u više navrata iznosio tokom četiri godine provedene u Bijeloj kući

Bivši američki predsjednik Donalnd Tramp (Trummp) tužio je Hilari Klinton (Hillary Clinton), jer ga je povezivala s Rusijom, navodeći da su pokušali namjestiti te izbore povezujući njegovu kampanju s Rusijom.

Niz pritužbi
Tužba uključuje niz pritužbi koje je republikanac Tramp u više navrata iznosio tokom četiri godine provedene u Bijeloj kući nakon što je pobijedio Hilari Klinton 2016. Tramp istodobno bez dokaza tvrdi da je njegov izborni poraz 2020. od demokratskog predsjednika Džo Bajdena (Joe Bidena) rezultat raširene prijevare.

– Djelujući zajedno, optuženici su se zlonamjerno urotili kako bi osmislili lažnu priču da je njihov republikanski protivnik Donald J. Tramp bio u dosluhu sa stranom neprijateljskom državom – tvrdi bivši predsjednik u tužbi na 108 stranica podnesenoj na saveznom sudu na Floridi.

U tužbi se, između ostalih optužbi, navode “reketiranje” i “urota”. Predstavnik Hillary Clinton nije odgovorio na zahtjev za komentar.

Traži se odšteta
Tužbom se traži odšteta i krivična odgovornost.

Tramp je rekao da je bio prisiljen snositi troškove u iznosu koji će se utvrditi na suđenju, ali poznato je da su veći od 24 miliona dolara i da se nastavljaju gomilati, u obliku troškova obrane, pravnih pristojbi i povezanih troškova.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh