Svijet

Ukrajina: Uništili smo Saratov, veliki brod na kojem je bilo 20 tenkova i 400 vojnika

UKRAJINSKE sage su objavile da je ruski desantni brod koji su uništili u dramatičnom napadu jučer ujutro bio brod Saratov, a ne Orsk, kako je ranije objavljeno.

“Prema ažuriranim informacijama, veliki desantni brod Saratov uništen je tijekom napada na okupiranu luku Berdjansk. Oštećeni su veliki desantni brodovi Cezar Kunikov i Novočerkask”, objavljeno je u izvješću koje je nedavno objavio ukrajinski Glavni stožer oružanih snaga.

“Prevozio je 20 tenkova, 45 transportera, 400 ljudi”
“Umjesto neprijateljskog desantnog broda Orsk, uništen je veliki neprijateljski desantni brod Saratov, a oštećena su još dva velika desantna broda – Novočerkask i Cezar Kunikov”, rekao je Antun Geraščenko.

“Na Saratovu je uništeno 20 tenkova, 45 oklopnih transportera i 400 ljudi”, dodao je Geraščenko.

Ruski brod je u luku Berdjansk prevozio oružje i zalihe za snage koje se bore u Mariupolju. Jučer su objavljene dramatične slike vatre i crnog dima nakon što su ukrajinske balističke rakete pogodile brod koji je pristao u luku na Azovskom moru, prenosi index.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh