Svijet

Rusi uništavaju tvornicu u Mariupolju, pojavio se snimak

Uništavaju se tvornice i industrijska firme koja su osiguravala radna mjesta, ističe ukrajinska jedinica.

Ukrajina - Twitter

Trenutno najžešća bitka u Ukrajini se vodi u Mariupolju, gdje već danima traju ulične borbe. Ukrajinci su okruženi sa svih strana, a grad je potpuno odsječen.

U tom gradu se nalazi ukrajinska jedinica Azov, koja na društvenim mrežama redovno objavljuje snimke borbe. Jučer su objavili video na kojem tvrde da se vidi kako ruske trupe uništavaju tvornice.

– Rusi haotično pucaju, neprijateljski avioni bacaju bombe na infrastrukturu u Mariupolju. Uništavaju se tvornice i industrijska firme koja su osiguravala radna mjesta. Dakle, okupatori pokušavaju uništiti ukrajinsko gospodarstvo – poručila je ukrajinska jedinica Azov, piše Avaz.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh