Svijet

NATO-ov američki avion srušio se tokom vježbe u Norveškoj

NATO-ov avion s četiri člana posade srušio se tokom izvođenja NATO vježbe “Hladni odgovor 2022”. Potraga za posadom u toku

Vojni avion NATO-a pao je u subotu tokom vježbe na jugu Norveške, prenosi Anadolu Agency (AA).

NATO-ov avion s četiri člana posade srušio se tokom izvođenja NATO vježbe “Hladni odgovor 2022”, javila je norveška državna televizija NRK.

Glasnogovornik Glavnog centra za spašavanje Norveške (HRS) Jan Eskil Severinsen izjavio je kako nastavljaju potragu u regiji nakon što su dobili informaciju o padu aviona.

Navodeći da je potraga otežana zbog loših vremenskih uvjeta u regiji, Severinsen je napomenuo da nemaju nikakvih informacija o zdravstvenom stanju posade.

Ole Christian Emaus, šef komunikacija Oružanih snaga Norveške, naglasio je da ne znaju nacionalnost ljudi u avionu, dodajući da je riječ o avionu NATO-a koji pripada Sjedinjenim Američkim Državama.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh