Svijet

Otkriveno u kojim bi se gradovima mogli sastati Putin i Zelenski?

U telefonskom razgovoru sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan ponovio je svoju ponudu da ugosti njega i ukrajinskog čelnika Volodimira Zelenskog na razgovorima u Istanbulu ili Ankari, prema informacijama iz njegovog ureda.

Volodimir Zelenski - Twitter

U saopćenju kojeg je objavila uprava za komunikacije turskog predsjedništva, Erdogan je rekao kako se nada da će trajni prekid vatre “otvoriti put dugoročnom rješenju” i naglasio važnost diplomatije.

Susret Volodimira Zelenskog i Vladimira Putina bio bi značajan korak naprijed u mirovnim pregovorima i potakao bi nadu u prekid vatre.

Podsjetimo, u Turskoj su se sastali i ministri vanjskih poslova Rusije i Ukrajine, ali razgovori su bili bez rezultata. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh