Svijet

U Kijevu proglašen policijski čas u trajanju od 36 sati

Zabranjeno je kretanje po Kijevu bez posebnih dozvola. Dozvoljen je izlazak napolje samo sa ciljem da se dođe do skloništa, poručio je gradonačelnik Kijeva Vitali Kličko

Kijevski gradonačelnik Vitali Kličko saopćio je da će policijski sat u Kijevu na snazi biti večeras od 20 sati do četvrtka u 7 sati.

Policijski sat u večernjim satima u Kijevu je na snazi od 24. februara kada su počeli ruski napadu na Ukrajinu, a sada će ograničeno kretanje biti na snazi i tokom dana.

Ruske snage su jučer i danas gađale nekoliko civilnih objekata i naselja u Kijevu u kojima je život izgubilo najmanje sedam osoba.

Kličko je na Telegramu saopćio da Kijev prolazi kroz teška vremena jer ruske snage pokušavaju da ga opkole i pozvao je stanovnike da ostanu kod kuće dva dana ili odu u skloništa kada se začuju sirene.

“Zabranjeno je kretanje po Kijevu bez posebnih dozvola. Dozvoljen je izlazak napolje samo sa ciljem da se dođe do skloništa“, poručio je Kličko.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh