Svijet

Martina Mlinarević Sopta spasila dvije ukrajinske porodice od rata i primila u svoj dom u Pragu

Književnica i ambasadorica Bosne i Hercegovine u Češkoj Martina Mlinarević Sopta je spasila dvije porodice iz ratom pogođene Ukrajine s maloljetnom djecom i primila ih u svoj stan u Pragu.

Martina Mlinarević - Depo.ba

Kako je svom Facebook profilu objavila pomoć za spašavanje ovih porodica je potaknuo Sarajlija Vedran Kosić, koji joj se obratio za pomoć.

‘”Prije nekoliko dana poslao mi je poruku da čini sve da izvuče porodicu svog prijatelja kuhara, Ukrajinca iz rata, a koji je s njim ranijih godina u Lyonu završio najprestižniju školu za kuhare, Institut Paul Bocuse. Rekao mi je da njegov drug ima malenu bebu od 2 mjeseca, te pokušava nemoguće da iščupa prekrasnu porodicu iz ralja rata i upitao mogu li kako pomoći u Pragu'”, napisala je Mlinarević Sopta navodeći kako ništa u ovom životu nije slučajno.

Nakon nekoliko noći bez sna i dana od straha, kako navodi , sada su dvije ukrajinske porodice u sigurnosti njezinog porodičnog doma u Pragu.
“Dvije ukrajinske porodice zahvaljujući Vedranu danas su ušle u naše živote, naš dom i Unin svijet. Više riječi od ovih nemam. Skupile su se u njihovim uplašenim očima kad su stigli na vrata našeg stana. Vedrane Kosiću, ova djeca sada se smiju i to je tvoja najveća nagrada za ovog života. Hvala posebno Goranu, Uni i mojim praškim prijateljicama Nini i Senki što mi pomažu i na svemu što čine za ove prekrasne ljude'”, ističe ambasadorica BiH u Češkoj.

Njezina objava je izazvala lavinu komentara i zahvala na ovom plemenitom podvigu, a među ostalim se oglasila i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

“Draga Martina, draga ambasadorice, neka Vam dragi Bog vrati za svu dobrotu. Svaka čast”, stoji u objavi gradonačelnice glavnog grada u BiH. prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh