Svijet

Završen sastanak Sergeja Lavrova i Dmitra Kulebe, ruskog i ukrajinskog šefa diplomatije

Tripartitni sastanak na visokom nivou počeo je u 11:00 po lokalnom vremenu u Antaliji u Turskoj

Završen je sastanak ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova i njegovog ukrajinskog kolege Dmitra Kulebe, javlja N1.

Podsjećamo, ministri vanjskih poslova Turske, Ukrajine i Rusije sastali su se danas kako bi postigli trajni mir u Ukrajini, dok sukob između Rusije i Ukrajine ulazi u 15. dan, javlja Fena.

Tripartitni sastanak na visokom nivou počeo je u 11:00 po lokalnom vremenu u Antaliji u Turskoj, javlja Anadolu Agency (AA).

Prije sastanka u srijedu, ukrajinski ministar Dmitro Kuleba je na društvenim mrežama izrazio nadu u “razgovore u dobroj vjeri, ne iz propagandne perspektive, već stvarno sa zadatkom pronalaska rješenja o tome kako okončati rat koji vodi Rusija”.

Odvojeno, turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u srijedu je također izrazio nadu da će sastanak otvoriti vrata trajnom prekidu vatre.

Moskva ima svoje uslove da okonča rat u Ukrajini.

Želi da Ukrajina izmijeni svoj ustav i odluči da se Kijev neće pridružiti nikakvom vojnom savezu i da je Krim ruski teritorij, javila je Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh