Svijet

U SLUČAJU NUKLEARNOG RATA: Smatra se da bi ovo mjesto bilo najsigurnije za život!

Od kako je Vladimir Putin nuklearne snage stavio u pripravnost, svijet ne prestaje da strepi od nuklearnog rata. Ministar Sergej Lavrov također je poslao upozorenje da će Treći svetski rat biti “nuklearan i destruktivan”.

nuklearni rat - Shutterstock

Iako Putinovo stavljanje nuklearnih snaga u stanje visoke pripravnosti ne znači da će ih i upotrebiti, mnogi su počeli razmišljati kuda bi mogli pobjeći u slučaju najgoreg.

Na internetu je osvanula karta koja pokazuje da bi južna hemisfera bila najsigurnije mjesto na zemlji.

Prema Federaciji američkih naučnika, Rusija i Sjedinjene Države posjeduju više od 90 posto nuklearnih bojevih glava u svetu. Naravno, tačnost ove karte zavisi od toga hoće li se bombe baciti na zemlju koja već ima nuklearno naoružanje.

Postoji i niz drugih faktora koje treba uzeti u obzir, piše Indy100. Globalna temperatura bi pala, a ozon bi se stanjivao tokom narednih godina. Raslo bi manje usjeva, suše bi bile češće, a rak kože i opekotine bili bi češći zbog oštećenja ozonskog omotača.

Stoga bi idealno mjesto bilo neko na kojem nema previše sunca, u Africi ili Južnoj Americi, s obilnim resursima hrane. prenosi “Novi“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh