Svijet

Anonymousi nastavljaju digitalni rat: Hakirali ruske televizijske postaje i emitirali snimke ruskih napada na Ukrajinu

Na Twitteru su objavili kako su hakirali kanale Russia 24, Prvi kanal i Moskva 24, ali i streaming servise Wink i Ivi.

Anonymousi - Screenshot

Dvanaesti je dan ruske invazije na Ukrajinu gdje je Ukrajina dobila pomoć i od Anonymousa, globalnog hakerskog kolektiva, prenosi Net.

Najzapaženiji uspjesi bili su kratkotrajno rušenje internetske stranice ruske Vlade i parlamenta Dume, kao i tamošnjeg Ministarstva obrane s čijeg su sustava uspjeli ukrasti i bazu podataka s kontaktima dužnosnika Ministarstva, koju su nedugo zatim i objavili.

Anonymousi sada pak tvrde kako su hakirali ruske televizijske postaje pod kontrolom države i na njima emitirali snimke ruskih napada na ukrajinske gradove.

Na Twitteru su objavili kako su hakirali kanale Russia 24, Prvi kanal i Moskva 24, ali i streaming servise Wink i Ivi. Dodaju kako se radi o najvećoj operaciji koju su Anonymousi odradili.

“Možemo svijet učiniti boljim mjestom. To je oduvijek bila ideja”, napisali su hakeri.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh