Svijet

ŠTA ĆE USLIJEDITI? Rusija obavijestila Izrael da zna gdje se nalazi ukrajinski predsjednik

Rusija je obavijestila Izrael da zna gdje se nalazi ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, javljaju izraelski mediji jutros.

Tako je izraelski kanal 12, pozivajući se na neimenovane tamošnje zvaničnike, javio da su Rusi poručili da ne žele oduzeti život ukrajinskom lideru, već radije da ga održe u životu i uhapse.

Interesantno da ukrajinski zvaničnici nisu komentarisali ovaj izveštaj.

U nedjelju se izraelski premijer Naftali Benet sastao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Moskvi i njemačkim kancelarom Olafom Šolcem u Berlinu u nastojanju da posreduje u prekidu vatre u Ukrajini.

Brojne zemlje također su ponudile da posreduju između Rusije i Ukrajine kako bi se okončao ruski rat protiv Ukrajine, a turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan u nedjelju je telefonom razgovarao s Putinom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh