Svijet

Raketama pogođena dječija bolnica u Kijevu

Nekadašnji prevoditelj ukrajinskog predsjednika Juščenka u razgovoru na CNN upravo je kazao da su rakete pale na dječju bolnicu u Kijevu!

Kijev - Screenshot

Rekao je da je ta bolnica nedaleko njegove zgrade. Rekao je da je jedno dijete navodno izgubilo život.

– Borit ćemo se do kraja, dok god ne oslobodimo svoju zemlju. Ako se djeca rađaju u skloništima dok se bombardiranje nastavlja, jasno je da neprijatelj nema šansi u ovom ratu, rekao je Zelenskij.

Ukrajinski predsjednik nije skrivao oduševljenje odlukom njemačke vlade da Ukrajini pošalje oružje iz njemačkih zaliha, prenose Vijesti.

Njemački kancelar Olaf Scholz objavio je u subotu navečer da će Njemačka isporučiti Ukrajini tisuću komada protutenkovskog oružja i 500 protuzračnih projektila Stingera.

“Njemačka je upravo objavila da će nam dostaviti protutenkovske raketne bacače i stingere. Samo tako, kancelaru Scholz”, napisao je Zelenskij na Twitteru. “Antiratna koalicija na djelu.”


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh