Svijet

Ezan odzvanja ukrajinskim šumama, Čečeni se spremaju za Kijev?

Na društvenim mrežama objavljen je video koji navodno prikazuje čečenske vojnike u sklopu ruske vojske koji se pripremaju za obavljanje molitve. Navodno, oni su smješteni na granici Ukrajine i Bjelorusije, a uskoro bi se trebali pridružiti napadima na Kijev.

Čečenija - Twitter

Na videu koji je objavljen vidi se vojnik koji uči ezan, tj. poziva muslimane na molitvu. Iza njega se nalazi na desetine Čečena u maskirnim uniformama, koji se nalaze u šumi, navodno na ukrajinsko-bjeloruskoj granici.

Podsjećamo, čečenski lider Ramzan Kadirov ranije je kazao da su Ukrajinci izmišljena nacija, kao što je rekao i ruski predsjednik Vladimir Putin. Kadirov je od Putina zatražio da predvodi napad na Kijev.

“Sa časova historije SSSR-a znam da je koljevka ruske državnosti i pravoslavlja Kijevska Rusija. Rusi i Ukrajinci su jedan, slovenski narod, sa zajedničkom historijom, kulturom, religijom. Nikad neću povjerovati da Ukrajinci sebe smatraju dijelom takozvanog zapadnog svijeta sa svim njegovim degenerisanim ‘vrijednostima’ i rusofobnom histerijom“, naglasio je ranije Kadirov. prneosi “N1“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh