Svijet

Kina: U Ukrajini se ne događa invazija

Kina je danas sve strane uključene u događanja u Ukrajini pozvala na suzdržanost te je odbacila izvješća stranih novinara koji postupanje Rusije opisuju kao invaziju.

Hua Chunying - Reuters

Stajalište Kine objavila je na redovitom brifingu glasnogovornica ministarstva vanjskih poslova Hua Chunying.

Kinesko veleposlanstvo u Kijevu nije pozvalo svoje građane da napuste Ukrajinu, ali im je savjetovalo da ostanu kod kuće ili, ako se trebaju negdje odvesti, istaknu kinesku zastavu na automobilu kao mjeru opreza.

Tijekom vojnog sukoba Libanona i Izraela 2006., kinesko diplomatsko osoblje je prilikom evakuacije na vozilima istaknulo nacionalnu zastavu kako bi izbjegli da budu nasumična meta.

Veleposlanstvo je ranije ovaj tjedan izdalo upozorenje svojim državljanima da se opskrbe nužnim stvarima, poput vode i hrane, prenosi Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh