Svijet

Bidenova poruka ruskom narodu

Usred tenzija na granici između Ukrajine i Rusije, američki predsjednik Joe Biden je jasno stavio do znanja da Sjedinjene Države ne žele povećati nestabilnost.

Biden je tokom obraćanja iz Bijele kuće poručio kako “Sjedinjene Države i NATO nisu prijetnja Rusiji“.

„Ukrajina ne prijeti Rusiji. Ni SAD ni NATO nemaju projektile u Ukrajini. Mi nemamo planove da ih tamo postavimo. Ne ciljamo narod Rusije. Ne želimo destabilizirati Rusiju. Građanima Rusije poručujem – vi niste naš neprijatelj. Ne vjerujem da želite krvavi, destruktivni rat protiv Ukrajine”, rekao je prvi čovjek SAD-a.

Biden je podsjetio kako su Rusija i Sjedinjene Američke Države bile saveznice u Drugom svjetskom ratu, koji je on nazvao „ratom nužde”, ali je napravio razliku između trenutnog stanja na terenu.

“Ako Rusija napadne Ukrajinu, to će biti rat izbora ili rat bez razloga. Ne govorim ove stvari da provociram, već da govorim istinu, jer je istina bitna. Odgovornost je bitna”, rekao je Biden.

“Ako Rusija izvrši invaziju u narednim danima i sedmicama, ljudska cijena za Ukrajinu će biti ogromna,” dodao je na kraju. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh