Svijet

Biden razgovarao sa Zelenskim, u Ukrajinu stiglo novo naoružanje

Američki predsjednik Joe Biden razgovarao je sa predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim

Joe Biden - Screenshot

Biden je poručio Zelenskom da će SAD odgovoriti “brzo i odlučno” na daljnju rusku agresiju na Ukrajinu, navodi se u priopćenju Bijele kuće.

Dvojica čelnika “složili su se oko važnosti nastavka diplomacije i odvraćanja kao odgovora na rusko vojno jačanje na ukrajinskim granicama”, navodi se u priopćenju.

U međuvremenu je ukrajinski ministar vanjskih poslova Dimitro Kuleba pozvao na sastanak Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS), navodeći neuspjeh Rusije da odgovori na zahtjev Ukrajine za “detaljnim objašnjenjima o vojnim aktivnostima u područjima uz teritorij Ukrajine i u privremeno okupirani Krim”.

Kuleba je u nedjelju tvitao: “Rusija nije odgovorila na naš zahtjev prema Bečkom dokumentu. Shodno tome, poduzimamo sljedeći korak. Zahtijevamo sastanak s Rusijom i svim državama sudionicama u roku od 48 sati kako bismo razgovarali o njenom pojačanju i preraspodjelu duž naše granice i privremeno okupirani Krim.”

Ukrajina je primila pošiljku protuzračnih raketnih sustava Stinger i streljiva avionom iz Litve, priopćilo je u nedjelju ministarstvo obrane u Kijevu,pišu Vijesti

Ranije u nedjelju dva druga aviona isporučila su oko 180 tona streljiva iz Sjedinjenih Država, rekao je Oleksii Reznikov. Ukrajina je do sada primila gotovo 1500 tona streljiva isporučenih na 17 letova, rekao je na Twitteru. Vojni dužnosnici kažu da je Ukrajina značajno ojačala svoje oružane snage uz pomoć saveznika, opremivši vojsku posebice američkim i britanskim protutenkovskim sustavima i turskim dronovima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh