Svijet

Partygate: Procurila nova kompromitirajuća fotografija Borisa Johnsona

Londonska policija će preispitati svoju odluku o obustavi istrage božićnog okupljanja u Downing ulici broj 10 nakon što je nova fotografija premijera Borisa Johnsona procurila u javnost.

Boris Johnson - Twitter

Fotografija, koju je objavio britanski Daily Mirror, prikazuje premijera u istoj prostoriji s osobljem kabineta, dok se na stolu nalazi boca pjenušavog pića. Mediji navode da je fotografija načinjena 15. decembra 2020., dok su na snazi ​​bila ograničenja uslijed pandemije COVID- 19, a tokom “virtuelnog” božićnog okupljanja na broju 10.

Ovo nije jedini događaj koji je pod istragom policije. I prošlog decembra u medije je procurila fotografija sa istog događaja, na kojoj se vidi kako premijer sjedi za stolom s dvojicom kolega, ali bez alkohola. Tada je kabinet Johnsona rekao da je premijer samo “nakratko virtuelno učestvovao” kako bi se zahvalio osoblju za njihov rad tokom pandemije.

U srijedu je Johnsonov portparol insistirao da je događaj bio isključivo virtuelnog karaktera. Policija nastavlja da sprovodi istragu o zabavama koje su kršile pravila u Downing Streetu tokom pandemije.

Policija posebno ispituje 12 skupova, a kao dio nezavisne istrage koju je sprovela viša državna službenica Sue Grey, koja je objavila samo svoje početne nalaze dok policija obavlja svoj posao.

Johnson je u britanskom parlamentu odgovarao na pitanja parlamentaraca o ovim događajima, no on je kratko odgovarao da neće ulaziti u detalje dok istraga ne bude zaključena.

Bivši Johnsonov savjetnik, Dominic Cummings, tvrdio je na Twitteru da ima gorih fotografija koje „plutaju okolo“ koje bi mogle da izađu na vidjelo. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh