Svijet

Najplaćeniji muzičar u 2021. godini – u godini pandemije “teži” za 590 miliona dolara

Brus Springstin proglašen je za najplaćenijeg muzičara u 2021. godine. Naime, kako piše časopis Rolling Stone, on je u prošlog godini inkasirao 590 miliona dolara, od kojih je većinu zaradio značajnom prodajom svog muzičkog kataloga.

Springstinov rekordni ugovor sa Sony Music čija je vrednost procenjena na 550 miliona dolara, obeležio je najveću prodaju koju je muzičar ikada ostvario. Kompanija je dobila vlasništvo nad celokupnim katalogom muzičara, koji obuhvata 20 studijskih albuma, 300 pesama, sedam EP-ova, 23 ploče uživo i još mnogo toga,piše B92.

Iza Brusa Springstina je reper Džej Zi, koji je zaradio cifru od 470 miliona dolara. Najveći deo njegove zarade došao je od njegove prodaje muzičkog servisa TIDAL od 302 miliona dolara (220,8 miliona funti) bivšeg vlasnika Twittera Džeku Dorsija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh