Svijet

Vlada Italije naredila obaveznu vakcinaciju u timskim sportovima

Italijanska vlada donijela je odluku po kojoj će skoro svi sportisti u timskim sportovima morati biti vakcinisani protiv koronavirusa.

vakcina - Twitter

Odluka vrijedi za sve sportaše koji su dio sportskih kolektiva, a bez sportskog Covid pasoša sportaši neće moći nastupati za svoje klubove.

Odluka italijanske vlade odnosi se na sve sportiste i sve sportove, bez obzira da li se oni igrali na otvorenom, ili zatvorenom, a stupa na snagu 10. januara 2022. godine. Također, sportaši koji ne budu u potpunosti vakcinisani neće moći koristiti prostorije trening centra, terene, svlačionice, niti teretane, što je nedvosmisleno udarac na mali dio sportaša koji ne vjeruju u dobrobiti vakcinacije, ili koji zbog straha od nus pojava do sada nisu željeli imunizaciju.

Jedina iznimka koju će vlada privremeno tolerisati jeste da se sportaši koji su preboljeli Covid u posljednjih šest mjeseci neće morati vakcinisati odmah. Nakon tog perioda, međutim, i oni će morati primiti vakcinu protiv koronavirusa.

Italijani su se odlučili na ovakav potez zbog iskustava koje trenutno imaju sportisti iz drugih zemalja poput Španije i Engleske, gdje je zaražen veliki broj fudbalera. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh