Svijet

Velika tragedija u Australiji: U zabavnom parku poginulo četvero djece nakon pada sa deset metara

Australijski premijer Skot Morison opisao je nesreću kao nezamislivo srceparajuću

avaz

U Australiji je došlo do velike tragedije u kojoj je četvero djece poginulo, a još petero je povrijeđeno u zabavnom parku, saopćila je tamošnja nesreća.

Nesreća, koju su izazvali udari vjetra, dogodila se na zabavnom danu u osnovnoj školi u Devonportu na Tasmaniji. Kako je policija saopćila, djeca su pala sa visine od oko deset metara. Kako je objavljeno, poginula su dva dječaka i dvije djevojčice, dok nisu navedene godine djece.

Australijski premijer Skot Morison (Scott Morrison) opisao je nesreću kao nezamislivo srceparajuću.

– Mala djeca u zabavnom danu… i to se pretvara u tako užasnu tragediju. U ovo doba godine, to vam jednostavno slama srce – rekao je on.

Povrijeđenoj djeci je ukazana prva pomoć, pa su helikopterom prebačeni u bolnicu. Inače, ovo je bio zabavni dan povodom posljednjeg dana školske godine, ali je završio tragično,piše Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh