Svijet

Njemačka protjerala ruske diplomate: Moskva će uzvratiti

Neprijateljske akcije Berlina neće ostati bez odgovora. Uskoro će biti dato saopćenje o ovom pitanju, kazala je portparolka ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova

Dvojica ruskih diplomata postala su “personama non grata”, nakon što je berlinski sud utvrdio da je Rusija naredila ubistvo gruzijskog državljanina 2019. u glavnom gradu Njemačke, javlja Anadolu Agency (AA).

Portparolka ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova izjavila je da će odgovoriti na ovakvu odluku Njemačke.

“Neprijateljske akcije Berlina neće ostati bez odgovora. Uskoro će biti dato saopćenje o ovom pitanju”, rekla je Zaharova.

Njemačka ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock objavila je danas da je dvoje diplomata koji rade u ruskoj ambasadi u Berlinu proglasile “personama non grata”.

Tornike K., Gruzijac čečenskog porijekla, ubijen je 23. augusta u parku Tiergarten u okrugu Moabit.

Osumnjičeni za ubistvo, ruski državljanin Vadim K., priveden je, a oduzeto je i oružje koje je korišteno u ubistvu.

Vadim K. je osuđen na doživotnu kaznu zatvora.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh