Svijet

Rusija: Student izveo napad na Univerzitetu u Permu, osmero mrtvih

U saopćenju Istražnog komiteta Rusije navodi se da je napad izvela osoba, identifikovana kao student Univerziteta u Permu

stražni komitet Rusije objavio je da je najmanje osam osoba poginulo te da ima i povrijeđenih u oružanom napadu u kampusu Univerziteta u Permu, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju Istražnog komiteta navodi se da je napad izvela osoba, identifikovana kao student Univerziteta u Permu.

U objavi Univerziteta u Permu ističe se da je jedna osoba pucala iz vatrenog oružja u zgradi Univerziteta, te da su se osoblje i studenti sakrili u učionicama.

Na video snimcima objavljenim u ruskim medijima može se vidjeti kako studenti koji su bili u zgradi pokušavaju pobjeći skokom s prozora, dok su neki od njih postavili stolice ispred vrata učionice.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije objavilo je ranije da u napadu ima poginulih i povrijeđenih, dodajući da je napadač neutraliziran ubrzo nakon pucnjave.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh