Svijet

Planirao spoj s 14-godišnjakinjom, dočekali ga lovci na pedofile: “Molim vas, radit ću za vas…”

Prvo je molio da ga puste, a onda čak predložio da će raditi za ‘lovce‘ raditi besplatno. No na kraju je ipak završio iza rešetaka.

Minesh Patel - Screenshot

Objavljen je video trenutka u kojem se student koji je mislio da se sastaje sa 14-godišnjakinjom zbog se*sa slomi i moli da ga puste nakon što su ga ugrabili lovci na pedofile, piše Daily Mail.

Minesh Patel suočio se s tajnom skupinom Čuvari Sjevera te čak ponudio da radi za njih u bizarnom nastojanju da ih nagovori da ga puste.

27-godišnjak se upustio u se*sualni chat na WhatsAppu s osobom za koju je vjerovao da je dijete.

Ne znajući, mladić je zapravo komunicirao s lovcima na pedofile, koji su se pretvarali da su maloljetna djevojka.

Patel iz Harrow-a u Londonu uhićen je nedugo nakon toga i jučer se pojavio na sudu Newcastle Crown.

Priznao je krivicu za pokušaj poticanja djeteta na se*sualne aktivnosti.

Osuđen je na 28 mjeseci zatvora, deset godina će biti podvrgnut posebnom zakonu o sprječavanju se*sualnih prijestupa i bit će upisan na popis se*sualnih prijestupnika.

Patel je bio na putu da upozna nekoga za koga je smatrao da je dijete na metro postaji Gateshead, ali se umjesto toga susreo s lovcima na pedofile.

Skupina je snimila Patelovu reakciju dok više puta govori ‘molim vas gospodine’, naglašava da ima ‘dobru prošlost’ u svojoj rodnoj Indiji i da je kao student ‘nov’ u ovoj zemlji.

Ali jedan lovac odgovara: ‘Vaš je studij pri kraju, nećete smjeti studirati kriminalistiku. Studij će vam biti prekinut.’

Patel nakon toga moli: ‘Mogu raditi za vas besplatno.’

Član grupe odgovara: ‘Ne, ne možete raditi za nas besplatno. Nikako.’

Drugi član grupe dodaje: ‘Ne mogu vjerovati da ste to upravo rekli.’

Tužitelj Tom Mitchell rekao je: ‘Kay Bell je članica te skupine i postavila je profil mamac na ime Laurie u kojem se tvrdi da je 14-godišnja djevojčica.

‘Dana 4. februara 2020. okrivljenik ju je kontaktirao s korisničkim imenom rahulpatel 26 na internetskoj stranici Meet 4 U. Ubrzo nakon toga, u tri minute nakon sedam sati, poslao joj je poruku na WhatsApp, a odmah zatim i poruku tražeći fotografije.’

‘Zatim joj je govorio o ljubljenju, dvije minute nakon toga i o se*su. Rekao je da je bio u Middlesbroughu i u tom smislu poslao općeniti pokazatelj lokacije.’

‘9. februara zamolio ju je da se upoznaju i pitao djevojku voli li se*s, rekavši joj da je to dobro za zdravlje.’

Gospodin Mitchell dodao je da je Patel dalje pitao o njezinoj odjeći i donjem rublju te da je bio uporan u traženju slika koje ipak nije dobio.

Tražio je i novac kako bi mogao autobusom doći do njezine adrese u Chester-le-Streetu, okrugu Durham, ali rečeno mu je da novca nema jer ima 14 godina.

Gospodin Mitchell je dodao: ‘Na kraju su postigli’ dogovor ‘da se nađu na stanici metroa Gateshead 19. veljače prošle godine.’

‘Stigao je autobusom i prepoznali su ga članovi Guardians of the North s fotografije koju je poslao lažnom profilu.’

Patel je na sudu isprva zanijekao susret s maloljetnom djevojkom zbog se*sa, ali je potom priznao i rekao: ‘Žao mi je, neću to ponoviti, pustite me.’

Tony Cornberg, branitelj, predložio je sudu da bi najbolji način djelovanja bilo suspendiranje bilo kakve zatvorske kazne i izdavanje naloga za rehabilitaciju, a da je do prijestupa došlo jer je Patel dugo bio u izolaciji.

Cornberg je rekao: ‘Patel je očito neko sposoban i neko ko dobro zna da je možda pokvario svoje šanse za karijeru u ovoj zemlji. Na sud su ga došla podržati tri člana porodice. Čini se da mu žele pružiti podršku, ali očito ni na koji način ne odobravaju ono što je učinio. ‘

Međutim, sudac Robert Adams osudio je Patela na 28 mjeseci zatvora.

Sudac mu je rekao: ‘Vi ste očito inteligentni i imate neke sposobnosti i u Velikoj Britaniji imate studentsku vizu na postdiplomskom programu.

‘Imate porodicu u ovoj zemlji i vaše je kajanje također povezano s učinkom na njih. Vjerovali ste da su web stranice koje ste koristili namijenjene odraslima i niste očekivali da će na njima naići na djecu. Ali mamac Laurie rekao vam je da komunicirate s 14-godišnjakom.’

Sudac mu je rekao i da je izrečena kazna tolika da mu slijedi trenutni pritvor, prenosi “Jutarnji“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh