Svijet

Srbin sa suradnicima prevario američke investitore za 70 milijuna dolara

Državljanin Srbije izručen je Sjedinjenim Američkim Državama zbog optužbi da je sa suradnicima prevario investitore širom svijeta za više od 70 milijuna dolara, izjavio je vršitelj dužnosti američkog tužitelja za sjeverni okrug Teksasa Prerak Shah, prenosi Telegraf.

Kako se navodi u priopćenju objavljenom na stranici Veleposlanstvu SAD u Srbiji, riječ je o A. S. (32) kojem je srbijanska policija stavila lisice na ruke na osnovu američkog zahtjeva za privremeno uhićenje 24. srpnja 2020. A. S. je pristao na izručenje,piše Pogled.

Američki FBI je 4. veljače 2021. proveo A. S. iz Srbije u sjeverni okrug Teksasa, navodi se u priopćenju.

-Uspješna suradnja u ovom slučaju šalje snažnu poruku da Srbija nije utočište za međunarodne kriminalne aktivnosti – rekao je američki veleposlanik u Srbiji Anthony Godfrey.

On je rekao kako su SAD zahvalne na suradnji i pomoći vlasti Srbije da pomognu u zaustavljanju velikog slučaja prevare.

-Zajednički rad je jedini način na koji možemo da zaštitimo naše građane od prekograničnog kriminala – rekao je veleposlanik Godfrey, prenosi Blic.

A. S. i više od deset drugih osoba velika porota sa sjedištem u Dallasu optužila je za zavjeru za vršenje internet prevare i zavjeru za pranje novca u srpnju 2020.

Optuženi su i K. K., K. F., A. K., M. P., U. S. i N. K., svi uhićeni tijekom akcije policije Srbije u srpnju. Njihov suradnik u SAD, H. M., uhićen je u Kaliforniji u listopadu 2020.

– Ova prevara od 70 milijuna dolara obuhvatila je nekoliko kontinenata, ciljajući američke građane i strance – rekli su tužitelji u ovome slučaju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh