Svijet

Španija: Zbog snježne oluje blokirano nekoliko stotina saobraćajnica

Španiju je zahvatila snježna oluja, zbog čega je ostalo blokirano nekoliko stotina saobraćajnica, javlja Anadolu Agency (AA).

Snijeg u Španiji - Twitter

Snježna oluja Filomena zahvatila je Madrid, Castillu La Manchu i Valenciju, a Civilna zaštita je u mnogim područjima proglasila crveni meteoalarm.

Parkovi i otvoreni prostori u Madridu zatvoreni su zbog najoblnijeg snijega od 1971., a dvije obilaznice blokirane. Vlasti u Madridu i Castilli La Manchi pozvale su lokalno stanovništvo da ne napušta domove osim u slučajevima prijeke potrebe.

U Castilli La Manchi i Valenciji prolongiran je početak nastave planiran za 11. januar.

Također, vlasti u Kataloniji su zabranile saobraćanje kamionima na svim dionicama u tim područjima.

Otkazane su mnoge željezničke linije i letovi na relaciji, Madrid, Valencia, Jaen i Zaragoza.

Zvaničnici navode kako je blokirano 77 posto cesta u Španiji, ili se na njima saobraćaj odvija otežano.

Postoji mogućnost i prolongiranja nekoliko fudbalskih utakmica planiranih za vikend. Nepovoljni vremenski uslovi u Španiji očekuju se do početka naredne sedmice.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh