Svijet

Žena koju mnogi smatraju najzaslužnijom za Bajdenov preokret u Džordžiji

Mnogi članovi i simpatizeri Demokratske partije u Sjedinjenim Američkim Državama vjeruju da je Stejsi Abrams najzaslužnija za odličan rezultat koji je Džozef Bajden ostvario u američkoj saveznoj državi Džordžiji, koja bi na kraju mogla biti presudna u njegovoj borbi za mjesto predsjednika SAD.

nezavisne

“CNN” piše da je ona najzaslužnija za to što je Bajden jutros preuzeo vođstvo u Džordžiji.

Podaci iz štaba Džoa bajdena jasno stavljaju do znanja da ako osvoji Džordžiju mogao bi da bude na korak do 270 elektorskih glasova koji garantuju pobjedu na izborima.

Abrams godinama tvrdi da ova država može biti bojište i da ona može postati plava, demokratska. Nakon neuspjele kandidature za guvernera 2018. godine, formirala je neprofitnu organizaciju s ciljem borbe protiv suzbijanja birača i povećanja broja birača u rasnim zajednicama.

Demokrati zahvaljuju njenim naporima na terenu za dosadašnje rezultate u državi Džordžiji.

Prema trenutim rezultatima, gdje je prebrojano 99 odsto glasova Džordžije – Bajden vodi sa 49,4 odsto glasova, odnosno 2.449,580 glasova. Tramp mu ‘diše za vratom’ sa 2.448,484 glasa, što takođe iznosi 49.4 odsto,pišu ,pišu Nezavisne

Ova Savezna Država nosi 16 elektorskih glasova.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh