Svijet

Rasplet na pomolu: Biden na korak do pobjede

Američki izbori sve su bliže raspletu, a u napetoj utrci demokratski kandidat Joe Biden sve je bliže pobjedi nad aktuelnim predsjednikom, republikancem Donaldom Trumpom.

Joe Biden - Screenshot

Tajna služba, koja je zadužena za sigurnost američkih predsjednika, šalje tim agenata koji će dodatno pojačati mjere sigurnosti oko Joea Bidena. Njegov štab se sprema za mogućnost da uskoro proglasi pobjedu na izborima.

Policija istražuje navodno planiranje napada na kongresni centar Pennsylvania u Philadelphiji, javlja CNN.

Najmanje jedna osoba je uhapšena, a policija vjeruje da su pronašli “hummer” o kojem su dobili dojavu. Našli su i oružje.

Prijavljeno im je da se radi o grupi, moguće i porodici, koja se autom dovezla iz Virginije da bi napala kongresni centar.

Trump spomenuo pobjedu, tri velike TV kuće prekinule njegov govor
Posljednji rezultati govore da je Biden gotovo potpuno sustigao Trumpa u Georgiji gdje su sada izjednačeni u postocima, a jako mu se prebližio i u Pennsylvaniji.

Još se čeka na konačne rezultate u Nevadi u kojoj Biden vodi i koja mu je sa svojih šest elektorskih glasova dovoljna za pobjedu.

Biden je sinoć poručio da svi glasovi moraju biti prebrojani, a Trump je sazvao presicu u Bijeloj kući u kojoj je još jednom iznio optužbe za izbornu krađu, no bez konkretnih dokaza. Također je kazao da “ako se broje samo legalni glasovi on glatko pobjeđuje”,piše Faktor


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh