Svijet

Otac doživio srčani udar dok je pokušavao objasniti matematički zadatak sinu

45-GODIŠNJI Kinez nedavno je pretrpio srčani udar nakon što se izuzetno uznemirio dok je sinu pomagao rješavati zadaću iz matematike.

Ilustracija - Youtube

Muškarac prezimena Liu pomagao je sinu koji ide u treći razred s domaćom zadaćom otkako je počela škola prošli mjesec, ali tijekom posljednje dvije sedmice počeo je osjećati blage bolove u prsima kad god bi bio frustriran zbog dječaka.

Stvari su se pogoršale prošle nedjelje kad se Liu jako uznemirio nakon što je isti zadatak ponovio sinu tri puta, a on se i dalje mučio s pronalaskom rješenja. U jednom trenutku otac je počeo osjećati oštre bolove u prsima i otežano disanje, a na kraju se onesvijestio. Kad se probudio, potražio je medicinsku pomoć u bolnici u Shenzhenu te saznao da je pretrpio srčani udar, prenosi Oddity Central.

Stres i bijes
Odmah po dolasku u bolnicu 45-godišnjak se još jednom srušio. Počeo se grčiti i počelo mu se pjeniti u ustima, no brzo je stabiliziran i zakazane su mu razne pretrage kako bi se utvrdio uzrok njegovih simptoma. Otkriveno je da je dio glavne koronarne arterije gospodina Liua začepljen, a ta je blokada smanjivala dotok krvi u srce.

Liječnici su zaključili da je pušenje dugi niz godina također pridonijelo stanju pacijenta, ali da je sam srčani udar bio od jakog stresa i bijesa dok je sinu pomagao s domaćom zadaćom. Dodali su kako je Liu pametno postupio došavši u bolnicu jer njegov problem sa srcem mogao je biti fatalan.

Liu je podvrgnut hitnoj operaciji i sad je u stabilnom stanju te se oporavlja u bolnici, prenosi “Index“.

Inače, ovo je drugi takav slučaj u posljednjih godinu dana. Prošlog studenog i 36-godišnja Kineskinja toliko se iznervirala jer njezin sin nije mogao razumjeti kako riješiti matematički problem dok je rješavao domaću zadaću da je doživjela srčani udar.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh