Svijet

Procurili snimci na kojima Trump priznaje da je lagao ljudima o koronavirusu (VIDEO)

Trump u audio snimci koju je objavio CNN još u martu, priznaje da je upoznat s time da od koronavirusa ne umiru samo stariji ljudi, nego i mladi te da su se pojavile nove zapanjujuće činjenice

Donald Trump - Twitter

Američki predsjednik Donald Trump otvoreno je rekao da je htio umanjiti prijetnju covida-19 priznajući istovremeno da je koronavirus opasan, pokazuje nova knjiga novinara Boba Woodwarda.

Osam sedmica prije predsjedničkih izbora objavljivanje dijelova ove knjige koju je uredio poznati novinar, koji je razotkrio aferu Watergate, potaknulo je oštru reakciju demokratskog kandidata Joea Bidena koji je upozorio da je to bila “izdaja” američkog naroda,piše Fokus.

Trump u audio snimci koju je objavio CNN još u martu, priznaje da je upoznat s time da od koronavirusa ne umiru samo stariji ljudi, nego i mladi te da su se pojavile nove zapanjujuće činjenice.

– Uvijek sam je htio umanjiti. I sad je hoću umanjiti jer ne želim dizati paniku – rekao je nakon toga američki predsjednik u telefonskom razgovoru s Bobom Woodwardom 19. marta, koji se prenosi u toj knjizi pod nazivom Bijes.

Nekoliko sedmica ranije, 7. februara, istom novinaru je rekao da je covid-19 “ubojita stvar”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh