Svijet

Mama upozorila roditelje: Ne kupujte masažne kade, moja kći je umalo umrla

JEMMA HAMILTON iz Sjevernog Lanarkshirea tvrdi da je njena kći Amelia pokupila infekciju u obiteljskoj masažnoj kadi, iako su je pažljivo održavali i svakodnevno mjerili pH vode. Sedmogodišnjakinja je infekciju uha zaradila u maju 2018., četiri mjeseca nakon kupnje nove kade, a liječnici su joj prepisali antibiotike.

Amelia Hsmilton - Facebook

U roku od sedmicu dana simptomi su počeli jenjavati, ali onda se Amelia počela žaliti na vrtoglavicu i dvostruki vid, a njena majka je primijetila i da drastično mršavi. Djevojčica je zaprimljena u bolnicu u Glasgowu, gdje su liječnici shvatili da je životno ugrožena. Dva mjeseca su pokušavali otkriti uzrok, a onda pronašli tri gnojna apscesa koji vrše pritisak na vidni živac, prenosi “Index“.

Jemma je tek sada progovorila o slučaju svoje kćeri kako bi upozorila druge roditelje da ne kupuju masažne kade tijekom pandemije koronavirusa i tako ne dovedu u opasnost sebe ili svoju djecu.

“To je bilo užasno iskustvo. Moja mama je svakodnevno čistila kadu, koristila je trake koje mjere pH vode i pazili smo da ne unosimo prljavštinu”, napisala je u objavi koja je izazvala lavinu reakcija na Facebooku.

Dodala je da liječnici vjeruju da je infekcija do mozga njene kćeri došla putem vode.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh