Svijet

Francuska: Od virusa korona umrlo gotovo 26.000 ljudi

U Francuskoj je od posljedica zaraze novim tipom koronavirusa umrlo 25.987 osoba.

Koronavirus u Francuskoj - Twitter

Podaci Ministarstva zdravstva pokazuju kako je u posljednja 24 sta potvrđeno 746 novih slučajeva zaraze, odnosno broj zaraženih povećan je na 209.444.

Hospitalizovano je 23.208 osoba, od kojih se 2.961 nalazi na odjelima za intenzivnu njegu. Broj pacijenata na odjelima za intenzivnu njegu nastavlja opadati 29. dan, prenosi “Anadolija”.

Ujedno, broj oporavljenih veći je za 1.291 i iznosi 55.027.

Od posljedica zaraze u posljednja 24 sata u bolnicama i staračkim domovima umrlo je 178 osoba. Time je broj umrlih u bolnicama povećan na 16.386, a u staračkim domovima na 9.601. Ukupno je preminulo 25.987 osoba.

Uzimajući u obzir podatke o epidemiološkoj situaciji u zemlji u posljednja 24 sata, vidljivo je kako je došlo do pada broja umrlih u poređenju s jučerašnjim podacima.

Vlada je najavila da će prvi korak u postepenom ublažavanju mjera poduzetih u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, biti poduzet 11. maja.

Od tada se očekuje mogućnost slobodnog kretanja, te postepeno otvaranje vrtića i osnovnih škola. U jednom razredu moći će boraviti najviše 15 učenika, a bit će potrebno poštivati mjere higijene i koristiti maske.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh