Svijet

Rusija: U posljednja 24 sata potvrđeno više od 6.000 slučajeva zaraze koronavirusom

U posljednja 24 sata u Rusiji je potvrđeno je 6.060 novih slučajeva zaraze koronavirusom, dok je broj mrtvih sada veći od 360.

Koronavirus - Elnortedecastilla.es

Russia Today piše da se radi o novom rekordnom broju potvrđenih slučajeva novozaraženih za 24 sata, dok je dan ranije broj slučajeva iznosio oko 4.700.

Većina slučajeva zabilježena je u Moskvi, gdje je pozitivno na koronavirus bilo 3.570 osoba u protekla 24 sata. Glavni grad Rusije predvodi statistiku kada je riječ o regijama s najvećim brojem zaraženih jer je u ovoj metropoli zaraženo 24.326 osoba.

Ruske vlasti tvrde da povećanje broja zaraženih nije pokazatelj bržeg širenja koronavirusa nego bolje dijagnostike.

Do 60 posto zaraženih koronavirusom u Rusiji, a posebno u Moskvi, nemaju simptome, saopćio je krizni centar. Broj ljudi hospitalizovanih zbog koronavirusa nije značajno porastao, a zdravstveni sistem se može nositi s novim pacijentima, saopćile su vlasti, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh